Om

Bära Barn Ring Blåklint och Mint

Barn gillar att vara nära. Barn behöver vara nära. Det är en av nycklarna till att få de så där glada, nöjda och harmoniska som bara alla andras barn verkar vara. Och det är självklart inget hokus pokus bakom det. Det beror på ”lugn-och-ro-hormonet” oxytocin som utsöndras vid beröring.

Oxytocin är bra på många sätt. Till exempel så utvecklas för tidigt födda barn snabbare om de bärs mycket än om de bara ligger i kuvös. Det har flera neonatal-avdelningar förstått och uppmanar föräldrarna att bära sina barn så mycket som möjligt. Det sägs också att man lever längre om man får många kramar. Det kanske är något magiskt med oxytocinet ändå.

Bära Barn-sjalen passar från den allra minsta nyfödingen upp till ca tre år. Eller ännu äldre. Den blir den där vännen som man alltid kan lita på. Idag vet vi att listan med fördelar att bära i sjal kan göras lång. Och sjalvarianterna är många; allt från de traditionella som knyts till ringsjalar och vidare till hybrider av selar och sjalar. Bära Barn har både knytsjalar och ringsjalar som finns i många snygga designer. Med risk för att låta klyschig: det finns en för alla.